jueves , 27 junio 2019
Últimas noticias

Mars Interculturals

Mars Interculturals és un projecte d’educació per al desenvolupament que pretén treballar amb la població adolescent i juvenil mitjançant el desenvolupament sostenible, per generar consciència crítica sobre els problemes que afecten la població mundial i proporcionar eines per a la participació i la transformació per avançar cap a una societat (o una social model) més just i solidari.

PORTADA_FINAL_23.03.2017-001La primera fase del projecte, Twenty thousand leagues on the intercultural sea, ha estat en la Fundació Anna Lindh finançat a nivell europeu. A partir de la traducció i publicació del llibre «Viajes Extraordinarios en tierras misteriosas » de l’àrab a l’espanyol, ha treballat amb les persones adolescents i joves en escoles i biblioteques públiques de Colmenar Viejo, Madrid, Sevilla, Múrcia, Oviedo i Cadis, per intentar desmuntar prejudicis i estereotips sobre el món àrab, principalment.

Aquesta segona fase consisteix en la seva implantació al País Valencià i ha estat finançat per la Generalitat Valenciana. La novel·la se ha traduït al valencià i s’ acompanya d’una guia didàctica, que promou la sensibilització del públic participant en temes com la pobresa i la desigualtat, l’accés a l’educació, la igualtat de gènere, el consum responsable i les migracions, desenvolupat en els mòduls que ho componen.

Aquestes qüestions, es treballaran a través d’activitats basades en el diàleg, intercanvi d’informació i el coneixement crític de la realitat, afavorint persones involucrades en necessitat de participar activament en la promoció del desenvolupament humà sostenible.

Durant el curs 2016-2017 s’ha dut a terme en IES de Orihuela i Mislata. Aquest any continuem amb més centres educatius, i noves activitats.

Si t’interessa implementar el projecte al teu centre educatiu, encara pots apuntar-te per a la próxima edició al curs 2018-2019.

Contacta’ns al correu: sensibilizacion@jarit.org

Més informació sobre el projecte europeu a: http://www.fundacionalfanar.com/Category/principal/Proyectos-al-Fanar/20-000-Leguas/

Scroll To Top